Slider

COPENHAGEN

5/23/2017

Hi! Today, I got to bed at 6.30 am and woke up late in the afternoon. Then my phone decided to stop working and I ate like crap. Also I was supposed to study but I didn't even open my books. So life's going pretty well!
                I decided that I want to write a post about my trip to Copenhagen a few weeks back. I've been to Copenhagen once before but I really don't have any memories of it because we were traveling all over Europe and I was pretty young so everything looked quite same to me. But I'm so glad I booked the flights two hours before departure and left on a little solo-travel-trip! It was actually the first time I've ever travelled solo and I actually really enjoyed it. It was nice having a few days just for yourself and your own thoughts.
 Meeting new people is so much fun and getting tips from the locals where to go and what to see in addition to the most popular sights among tourists is so much fun!
As you can see from the pictures, the weather wasn't too great. It was windy and pretty cold so I got a flu and lied in bed for a week after the trip with a high fever (also sorry for not editing these pics at all, plus they were taken on my iPhone so the quality isn't too great). But I guess these sights that you can see in these pictures sum Copenhagen pretty well, at least for tourists and people who don't have more time to explore this beautiful city! The canals are beautiful with all of the boats and the colorful buildings alongside with them. I can only imagine how beautiful they are during the summer when the sun is out and lot of people are out.
                         It was so cold that I decided I won't go see the Little Mermaid -statue since I've seen it already years ago and it was a long walk down where it is. I mostly did some shopping and sightseeing as much as I could in the cold. Now I forgot what I was supposed to write... But maybe this was enough about Copenhagen, since I now can't remember what I had in mind so I guess it's best to leave it here. 

Moikka! Päätin kirjoittaa nyt mun reissusta Kööpenhaminaan edes jotain. Kävin kuukausi/pari (En pysy enää reissuissa tai ajoissa kärryillä) Kööpenhaminassa hetken mielijohteesta. Varasin lennot 2 tuntia ennen lähtöä ja sit vaan vauhdilla lentokentälle. Ensimmäinen kerta kun lähdin pelkillä käsimatkatavaroilla, eikä se edes ollut niin kamalaa mitä kuvittelin, että se vois olla! Muutaman päivän reissu meni helposti Helly Hansenin 30L laukulla/repulla, muutama vaihtopaita vaan mukana, sekä hygieniatarvikkeet ja sun muu tarpeellinen. Totta kai kaupoilla tuli Köpiksessä käytyä ja sieltäkin tarttui jotain mukaan. 
                        Enpä tietenkään katsonut säätiedotetta lähtiessä, joten pukeuduin vähän liian kevyesti Köpiksen sen aikaiseen säähän verrattuna. Oli kylmä ja tuulesi, joten mähän tulin pahasti kipeeksi ja vietin viikon sängynpohjalla kuumeessa. Täysin sen arvoista kylläkin. Ensimmäinen reissu yksin ulkomaille! Oli mukavaa, kun sai vaan olla itsekseen ja tehdä asiat omaan tahtiin, ja olla vain omien ajatusten kanssa. Uusien ihmisten tapaaminen on ihan mahtavaa puuhaa, kun pääsee kuulemaan tarinoita siitä mistä kukakin on kotoisin ja paikallisilta, että mihin kannattaa mennä ja mitä tehdä. Oikeastaan tää reissu oli syy, että rupesin taas kirjottelemaan tänne, sillä joku Köpiksen kaduilla tuli kysymään multa oonko joku bloggaaja. Vastasin, että no sir, mutta kiitos kumminkin. Se sai mut harkitsemaan tätä asiaa, jota joskus vuosia sitten puuhailin ja josta pidin paljon. 
                         Kuvista (muokkaamattomista iPhonella otetuista, anteeksi siitä!) näkeekin millainen sää oli, mut eihän se menoa sinänsä haitannut, muuta kuin että en mennyt katsomaan Pientä Merenneitoa, koska sinne oli jonkin verran matkaa ja niin helvetin kylmä. Mutta kanaaleita veneineen ja värikkäine taloineen tuli nähtyä yltäkyllin, ja mun mielestä se kuvastaa aika hyvin Kööpenhaminaa ja mitä sillä kaupungilla on tarjota. Voin vaan kuvitella miten kivaa tuolla on kesällä käyskennellä kun on lämmintä ja paljon ihmisiä liikkeellä kaupungilla. Lennot Köpikseen voi löytää ihan todella halvalla jos vain voi hieman joustaa aikataulussa ja katsoa tarpeeksi hyvin kaikki tarjoukset, joten jos tarvitsee pientä irtiottoa arjesta, taikka ihan vaan viikonloppureissu, niin tää kaupunki on siihen ihan täydellinen! Paljon nähtävää ja tekemistä, hyvää ruokaa ja niiiin mukavia paikallisia, vaikka moni ei edes puhuisi hyvin englantia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan