Slider

5 lempisarjaani syysiltoihin!

11/25/2017

Mikä olisi muka parempaa, kuin käpertyä sänkyyn peiton alle tyynyjen keskelle villasukat jalassa, jokin kuuma juoma kädessä (esimerkiksi itse olen ottanut jo varaslähdön glögiin n. kuukausi sitten!), avata Netflix ja katsoa lempisarjaa niin pitkään, että se kysyy "oletko vielä siellä?"? Ei oikeastaan mikään, ellei kuuman juoman lisukkeeksi ilmesty yhtäkkiä jostain kurkkua ja american dippiä. Nam.
                      Haluankin siis esitellä teille mun syksyn lempparisarjat, joita jaksan katsoa aina uudestaan ja uudestaan, ja laskea päiviä, tunteja ja sekunteja kyseisin sarjojen uusiin tuleviin tuotantokausiin! Mun maku on hyvin laaja sarjojen kohdalla. Komedia, kauhu, jännärit... kaikki kelpaa. Ainoa mikä saa mut oikeasti koukuttumaan on tapahtumarikas juoni ja nopea tapahtumien kulku. Vihaan sitä, kun sarjat jää heti alussa junnaamaan paikoilleen ja vasta ehkä neljännessä jaksossa oikeasti tapahtuu jotain kiinnostavaa. Siitä voi olla varma, että meitsi on sulkenut ikkunan jo toisen jakson viidennen minuutin kohdalla. Sarjassa pitää myös olla järkevä tausta ja tapahtumakaari, vaikka kyseessä olisikin komedia. Sellaiset sarjat, joissa näyttelijät ovat luokkaa Ö ja tapahtumat sitäkin kyseenalaisimpia, tulee harvoin edes esittelytekstiä pidemmälle silmäiltyä. Eniten pidän sarjoista, joiden miljöö sijoittuu niin sanotusti todelliseen maailmaan ja erityisesti nykyaikaan, mutta yllättäviä poikkeuksiakin on. Mutta siirrytäänpä jo itse sarjoihin!

               1. How To Get Away With Murder

Tähän koukutuin jo pari vuotta sitten, kun ensimmäinen tuotantokausi kyseistä sarjaa saapui Suomen Netflixin valikoimaan. Sarja täyttää kaikki kriteerit, jota ylempänä jo listasinkin; tapahtumat alkavat heti, eivätkä ne jätä ketään kylmäksi. Sarja on lajiltaan draama, mutta siihen on mahdutettu loistavasti myös paljon huumoria mukaan, vaikka juoni on pääasiassa (ainakin sarjan alussa) hyvin synkkä teemaltaan. Sarja kertoo lakiopiskelijoista ja heidän professoristaan Annalise Keatingistä (Viola Davis). Koko luokka saa itsensä vahingossa valtaviin ongelmiin, joka sitten antaakin perustan koko sarjalle ja sen tapahtumille. Sarjan hahmoihin ja heidän elämäntilanteisiin on myös tietyllä tavalla helppo samaistua, koska he ovat samassa ikäryhmässä kuin itse. Tapahtumiin on hyvin vaikea samaistua tietenkin, mutta you get the point. Olisittepa nähnyt meidän onnen kaverini Islan kanssa kun lähdettiin 2016 kesällä meidän Jenkkireissuun ja tajuttiin, että meillähän on nyt käytössä Jenkkien valikoima kun ollaan täällä, eli pystyttiin katsoa tuotantokausi HTGAW:sta jota ei vielä vuoteen ollut Suomen valikoimassa. Siihen kulutettiinkin yksi päivä Los Angelesissa kun lämpöä oli 42 astetta ja ulkona suorastaan suli. Päätettiin ulkona tarpomisen sijaan maata sängyssä jäädytetyt vesitonkat kainalossa ja katsoa uusin tuotantokausi. 

              2. Game of Thrones

Tämän sarjan hehkutus tulee varmaan monelta jo korvista ulos! Omalla kohdallani aina vannoin, etten rupea katsomaan kyseistä sarjaa, sillä mua ei ole ikinä kiinnostanut mikään fantasia tai muu vastaava oikeastaan yhtään. Kuitenkin viimeisen vuoden tai kahden aikana olen kuullut niin monelta tutulta kuin tuntemattomalta, että kuinka paljon näytän yhdeltä sarjan näyttelijöistä. Paras oli loppukesästä Hernesaaren Rannassa, kun eräs mies käveli ohitseni, osoitti mua ja olin jo varma, että sieltä tulee joku seksistinen, alentava kommentti. Mutta ei, mies osoitti mua ja huusi "Sansa Stark!". Viimeisin oli mun luokkalaisen suusta kun aloitin koulun. Kysyi, että olenko ikinä katsonut Game of Thronesia, sanoin kyllä. Sitten hän sanoi, että "en uskaltanut sanoa ekalla viikolla, ettet ajattele, että oon ihan hullu, mut näytät ihan Sansalta! Sanoin mun miehellekin, että mun luokalla on Sansa!". Sen jälkeen uskoin, että ehkä mä sittenkin näytän Sansa näyttelijältä Sophie Turnerilta, joka oli aiemmin mulle todella vaikea uskoa, vaikka kuulinkin sitä usein esimerkiksi baarireissuilla. 
                 Uskon, että harvalle tämän sarjan juoni ja teema ovat tuntemattomia, mutta raotanpa silti hieman verhoa! Sarja sijoittuu siis maailmaan, jossa on eri kuningaskuntia ja ns. "läänejä", joita lordit ja tietyt suvut hallitsevat. Jaksojen alkuteksteissä näkee aina tämän kyseisen maailman kartan ja läänit sekä kuningaskunnat. Miljöö, puvustus ja esimerkiksi miekkailu antavat kuvan, että sarja sijoittuisi vaikkapa keskiajalle, mutta sitten muistaakin, että maailma ei ole oikea tai millään tavalla verrattavissa meidän maailmaan ja, että sarjassa on paljon yliluonnollisia asioita, joka tekeekin sarjasta mielenkiintoisen. Mulla ainakin mielenkiinto heräsi juurikin siinä, että kuinka samanlainen sarjan maailma oli esimerkiksi meidän keskiaikaa, joka ollaan totuttu näkemään elokuvista tai dokumenteista. Ihan älyttömän vaikeaa selittää, että millainen kyseinen maailma on, mutta se juuri mut koukuttikin, että miten samanlainen se oli, mutta samaan aikaan miten erilainen. Sarja käsittelee myös hienosti nykypäivänä pinnalla olevia aiheita, eikä siinä ole kainosteltu minkään suhteen, vaan kaikki näytetään valkokankaalla niin kuin ne ovat, hienostelematta. Sarjaa onkin kehuttu siitä, miten se on esimerkiksi ottanut kantaa feminismiin ja antanut sille paljon näkyvyyttä juonensa mukana.

               3. Modern Family
Tämä sarja ei luultavasti paljon esittelyjä kaipaa. Sarjaa on tullut jo yhdeksän tuotantokautta ja siihen ei vaan kyllästy millään. Se on helppoa huumoria, jota voi vaan lösähtää katsomaan sohvalle rankan päivän jälkeen ja mennä ihan uusin mielin unten maille jälkeenpäin. Moderni Perhe kertoo kolmen tavallisen eri Jenkkiperheen arjesta, jotka ovat sukua toisilleen. Juoni onkin ehkä juuri siksi niin mukaansa tempaiseva, koska suureen osaan juonen tapahtumista on helppo samaistua oman perheensä kanssa. Sarjan näyttelijät ovat erinomaisia ja ihanan tavallisia ihmisiä alusta alkaen, ja heistä on helppo pitää. Sarjan näyttelijäkaarti on pysynyt samana alusta asti, mikä onkin hienoa, sillä lapsinäyttelijät ovat saaneet kasvaa yhdessä sarjan kanssa ja juoni on mainiosti kirjoitettu myös sen ympärille. Muuta en voi oikein sanoa, kuin että suosittelen erittäin lämpimästi, erityisesti koko perheelle! 

                4.  Stranger Things

Tästä varmasti jokainen on kuullut viimeistään tämän vuoden lokakuussa, jolloin uusin, toinen tuotantokausi tuli ulos! Olen patistanut kavereitani katsomaan, sillä tämä sarja on taas yksi poikkeus mun sääntöön, kun sanoin etten pidä fantasiasta tai sci-fistä. Tämä sarja sijoittuu 80-luvulle Hawkinsin kuntaan. Sarja on sci-fiin päin suuntautunut ja näyttelijät ovat ihan älyttömän hyviä ikäisikseen. Pääosissa ovat nuoret pojat Will, Dustin, Mike ja Lucas. Sarja alkaa Willin katoamisella, josta juoni lähteekin rullaamaan hyvää tahtia. Pääosiin saadaan lisävahvistuksia sarjan etenemisen myötä. Sivuosanäyttelijät ovat myöskin todella taitavia, eikä oikeastaan yksikään näyttelijäsuoritus jätä kylmäksi! Miljöö on sarjassa upeasti toteutettu ja vakuuttava. Vaikka ei pitäisi sci-fiteemaisista leffoista, sarjoista tai kirjoista, tämä on silti ehdoton poikkeus! Syksysi on pelastettu kun aloitat tämän katsomisen.

                 5. Making A Murderer
Haluan myös heittää soppaan mukaan dokumenttisarjan, sillä pidän niistä fiktiosarjojen lisäksi paljon. Huomaattekin varmaan jo, että murhamysteerit ja kaikki jännäri/kauhu kiinnostaa mua ihan hirveästi. Tämä on ehkä hieman varjoon jäänyt Suomen Netflixissä, mutta rupesin itse sitä seuraamaan, kun sain tietää siitä seuraamieni Jenkkisivustojen välityksellä. Dokumenttisarja kertoo miehestä nimeltä Steven Avery, joka on mitä luultavammin lavastettu toimittajanaisen murhasta. Aluksi mies vaikuttaa mahdolliselta syylliseltä, mutta lopulta juttu menee niin hämäräksi myös poliisilaitoksen osalta, että ei enää tiedä mihin uskoa. Jokaisen jakson jälkeen jää vaan hämmästyneenä tuijottamaan tyhjyyteen, että miten voi olla mahdollista virkavallan sotkea asiat noin pahasti ja olla niin korruptoitunut? Sarja saattaa alkaa joidenkin mielestä hitaasti, mutta kun jaksaa odottaa, se muuttuu kivenheitolla tajunnanräjäyttäväksi mysteeriksi, joka on kerännytkin maailmanlaajuisesti erilaisia teorioita mahdollisista tapahtumista liittyen kyseiseen murhaan. Muistutan vielä, että sarja on dokumenttisarja, eli kaikki mitä siinä näytetään on oikeasti tapahtunut ja kaikki sarjassa näkyvät ihmiset ovat oikeasti olemassa. Sen meinaan saattaa unohtaa, kun meno menee aivan päättömäksi peittelyn ja muun ohella. Tässä jotakin jännittävää pimeiden syysiltojen piristykseksi!

Siihen päätänkin mun lempisarjojen esittelyn! Toivottavasti löysit jotain uutta katsottavaa omiin iltoihisi ja jätä ihmeessä omia lempisarjojasi kommentteihin! Tuntuu, että olisin kolunnut koko Netflixin läpi, enkä löydä enää mitään mielenkiintoista katsottavaa, joten ehdotuksia otetaan erittäin mielellään vastaan!

2 kommenttia:

  1. Joka ikinen jonka tiedän on hehkuttanut Stranger Things -sarjaa, mutta mä en ikinä oo pitäny siitä :D Mutta Game Of Thrones on huippu!

    https://airiroikonen.blogspot.fi/2017/11/3-asiaa-joilla-tulet-onnellisemmaksi.html

    VastaaPoista
  2. Se taitaakin olla sellainen sarja, joka joko vie jalat alta tai ei tempaa lainkaan mukaansa 😄 mullakin jotkut tutut täysin koukussa ja toiset eivät taas jaksa katsoa, koska liian sci-fi tms 😄

    VastaaPoista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan