Slider

ABC for taking care of yourself

12/05/2017

Vähän aika sitten kirjoittelin, että kuinka stressaantunut olenkaan ollut viime aikoina. Viime viikolla olin aika lailla hajoamispisteessä ja päätin, että nyt pitää asioiden muuttua, sillä en kestä enää kauaa tätä olotilaa joka mulle aiheutui erityisesti koulun ja töiden takia. Olin jo siinä kunnossa, että sängystä oli vaikeaa päästä ylös, normikeskusteluja mun kanssa ei pystynyt käymään, sillä vaan vinguin tai tiuskin takaisin ja voivottelin tilannetta. En ollut vaan minä. Nyt otettiin poikaystävän kanssa viikonloppuna pieni getaway ja se kohensikin hirveästi mun oloa, vaikka olinkin sattumoisin korkeassa kuumeessa. Kirjaimellisesti en saanut mitään tehtyä. Päätin, että nyt rupean panostamaan itseeni ja omaan hyvinvointiini, ja nyt ajattelinkin jakaa nämä vinkit teidän kanssanne, mitkä helpottivat mun pahinta stressiä mistä oon ikinä kärsinyt.
A.  Ensinnäkin, ota aikaa itsellesi. Älä ota yhdelle illalle töitä, vaikka kuinka tuntuisi siltä, että pitäisi. Vapaailtana voit tehdä jotain itsellesi mieleistä, joka piristää. Mulla tällaista puuhaa on esimerkiksi juuri sarjojen katsominen, ratsastaminen tai vaikkapa ihan vain kävely. Usein kun olen oman ajan tarpeessa, pidän huolta, että myös panostan itseeni. Eli vaikkapa ennen kuin rupean katsomaan sarjoja käyn suihkussa, kuorin kasvojen ihon ja vartalon, sekä sheivaan. Suihkusta tullessa laitan hiusnaamion ja kasvonaamion (niitä olen löytänyt monta uutta suosikkia, joten postausta luvassa aiheesta!), sekä rasvaan juuri kuorimani vartalon ihon. Sen jälkeen vedän villasukat jalkaan ja käperryn peiton alle sarjoja katsomaan ja samalla hoidan käteni ja lakkaan kynteni. Pieni vaivannäkö vie pitkälle ja olo tuntuu heti paremmalta. Jokaisella on omat mieltymyksensä ja toimet jotka piristävät, ja kokeilemalla vain tietää mikä parhaiten toimii oman olon kohentamiseksi. Toisinaan se voi olla selittämäni pamper-ilta, kuin joskus pelkästään aamukahvi auringonnousun aikaan ikkunan edessä voi olla se paras lääke.

B.  Mikä ikinä sua stressaakaan, siihen löytyy aina ratkaisu. Tämä oli mulle vaikea ymmärtää ja uskoa ja sen takia mun stressi vain pahenikin, vaikka kuinka paljon mulle tuota lausetta kailotettiin. Siksi neuvonkin, että ottamalla aikaa itsellesi, ota myös aikaa stressin aiheuttajan selvittämiseen ja sen ratkaisemiseen. Istu alas kahvikupin, paperin ja kynän kanssa ja kirjaa ylös kaikki mitä tulee mieleen. Miksi olen stressaantunut? Mikä olisi mielestäni ratkaisu stressin selättämiseen? Miten siihen voi pyrkiä? yms. Stressi ei enää voi ottaa susta valtaa, kun otat siitä vallan ja saat tunteen, että se ja kaikki muu on sulla hallinnassa.
C.  Tee jotain jossa olet hyvä. Jos sun bravuuria on vaikka leipominen, neulominen, laulaminen tai vaikkapa luistelu, tee sitä. Tekemällä jotain jossa olet hyvä antaa sulle itsevarmuutta ja hyvänolon tunnetta, kun onnistut siinä jossain. Se on sulle mielekästä puuhaa ja näin ollen se tekee sut toivottavasti hieman iloisemmaksi.

(ja tietenkin punaviini auttaa aina, kjeh)

Tässä mun muutama vinkki itsentä hoitamiseen/stressin lievittämiseen! Viime viikosta oon saanut itseni vedettyä ylös näillä, katsotaan mitä muuta keksin tässä tulevien viikkojen aikana! On ollut ihanaa huomata, että miten nämä mun tavat on toiminut, sillä löydän itseni nauramasta ja nauttimasta omasta olosta. Poikaystävältä tulee kommenttia, että onpa ihanaa nähdä kun oot niin iloinen taas. Eipä ole oikeastaan mitään parempaa 🖤 Suosittelen kokeilemaan ja otan erittäin mielelläni vinkkejä vastaan millä olette itse lievittäneet stressiä tai muuten vaan kohentaneet oloanne!

2 kommenttia:

  1. Ihanan simppeleitä, mutta tosi toimivia vinkkejä! Liian usein sitä unohtaa itsensä kiireen keskellä, jolloin koko paletti alkaa hiljalleen hajota. Viikossa pitäisi olla vähintään yksi pvä itselleen ja jollekin asialle jota rakastaa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan! Mun mielestä juuri yksinkertaisista, mahdollisimman helpoista jutuista lähtee koko paketin kasaaminen. Ei pidä odottaa itseltään liikoja, varsinkin kun on rankkaa :)

      Poista

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan