Slider

LOS ANGELES - TIPS! OSA 2

11/16/2017

Aika palailla taas Los Angeles -teemaan! Tällaisina syyspäivinä kaipaileekin kyseiseen aurinkoiseen kaupunkiin takaisin aivan hirmuisesti. Viime aikoina olenkin kärkkynyt ensi keväälle tai kesälle lentoja Losiin, mutta halvat menivät ohi nenän edestä ja sen jälkeen on ollut hieman hankalaa saada aikatauluja sopimaan yhteen, jotta pystyisimme varata matkan.
                     Los Angeles on ehdottomasti yksi mun lempikaupungeista Jenkeistä, ehkä jopa koko maailmassa. Sieltä löytää aivan kaiken mitä voisi ikinä kuvitella, eikä tekeminen lopu kesken ympäri vuorokauden. Viimeksi kirjoitinkin pääasiassa Hollywood -kyltistä, joka on yksi mun suosikkikohteista Losissa. Tällä kertaa sujautan mukaan paikan nimelta Venice ja tarkemmin ottaen luultavasti Californian tunnetuimman ja puhutuimman rantakaistaleen kuin Venice Beach, sekä kylkiäisinä Santa Monican, joka on Venice Beachin vieressä ja omaa aluettaan. Niin kuin nimi jo kertoo, Venice Beach on ranta. Sitä reunustaa kaksi rantakatua, toinen pyöräilijöille tai muille nopeammin eteneville ja toinen taas on kojujen, muusikoiden ja taiteilijoiden, sekä muiden kiinnostavien ihmisten reunustama kävelykatu, jonka varrelta löytää jonkin verran kauppoja sekä ravintoloita. Venice Beach on täydellinen paikka "people watching" -puuhasteluun eli ihmisten katseluun (tai miten ikinä sitä harrastusta suomeksi edes kutsutaan), sillä sieltä löytää minkälaista tahansa menninkäistä mitä mieli uskaltaa edes kuvitella. Ilmapiiri alueella on rento ja vastaanottava, eikä luvassa voi olla mitään muuta kuin hyvin vietetty päivä, jos päättää lähteä Venice Beachin suuntaan!
                        Rantakatu on muutaman kilometrin pitkä ja sen eteläosasta löytää upeita taloja pihoineen, jotka ovat aivan rannan vieressä. Niitä kannattaa ehdottomasti mennä ihastelemaan ja kadun päädystä löytääkin paljon ravintoloita ja kahviloita, sekä tunnetun Venice Beach -kyltin ja laiturin, jota pitkin pääsee käyskentelemään. Noin puolimatkassa rantakatua löytää siis Venice Beachin ytimen, eli missä kaikki mielenkiintoinen ja kumma sijaitsee. Siellä on paljon taidetta, sekä musiikkia ja ihmisiä joka lähtöön. Suosittelen käymään myös paikallisten kanssa keskusteluja, sillä sieltä löytää mitä mukavimpia ihmisiä ja kuulee mitä kiinnostavimpia keskusteluja. Rantakadun varrelta löytää myös isoja skeittikaukaloita, joista saattaa bongata aina aika ajoin jonkun kuuluisan skeittaajan viettämästä aurinkoista päivää rannalla. Myös muutkin julkimot viihtyvät kyseisellä rantakadulla ja tällaisia ovat esimerkiksi Justin Bieber, joka on useasti bongattu Venice Beachiltä pyöräilemästä.
                          Kun katua pitkin kävelee pohjoiseen, varrelta löytyy upeita hotelleja ja lopulta horisontissa häämöttääkin jo maailmankuulu laituri Santa Monica Pier. Tästä tietääkin jo, että on saavuttu Santa Monican alueelle, joka on hieman parempaa aluetta kuin Venice ja sen huomaa jo naapurustojen ilmeestä. Santa Monica Pier on suuri laituri, jonka päälle on rakennettu pienehkö huvipuisto. Laiturilta löytää myös muutamia ravintoloita sekä pikaruokaloita, ja kahviloita. Laiturilta on upeat maisemat kukkuloille ja pitkälle merelle, sekä rannalle. Laiturilla on yleensä myös paljon kojuja, sekä muusikkoja. Laiturin päässä oli muistaakseni jonkinlainen poliisiasema.
 Venice Beach on myös tunnettu ulkoilmasalistaan, jossa järjestetään vuosittain Muscle Beach -tapahtuma, jossa kehonrakentajat ottavat mittaa toisistaan. Sali toivottaa toki kaikki tervetulleiksi, mutta kehonrakennus näkyy vahvasti salilla! Mikä olisikaan parempaa, kuin treenata rannan tuntumassa auringon lämmössä? Tunnetuin salilta kuuluisuuteen noussut on tietenkin Arnold Scwarzenegger, joka aloitti uransa kehonrakentajana ja kaikki lähti tältä salilta.
Tässä taas tämä osa Los Angeles -sarjapostauksesta! Olin kirjoittanut tämän jo valmiiksi muutama päivä sitten, mutta jostain syystä blogger ei suostunut tallentamaan ja oli poistanut osan tekstistä, joka mielestäni oli parempi. Nyt olen aiiiivan liian väsynyt tarinoimaan sen enempää kahden uuvuttavan koulutuspäivän jälkeen ja haluan postata tämän jo! En osaa muuten yhtään arvioida, että minkä pituisia tällaiset postaukset pitäisi olla. Kirjoitanko pidempiä vai lyhyempi tekstejä? Mutta toivottavasti tässä oli taas riittävästi infoa Losin ihmeestä Venice Beachistä, ensi kerralla taas jotain muuta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan